digital marketing, product, content

Why worth investing in Digital Marketing

Folosetsti deja Marketingul Digital in compania ta? Nu esti sigur de asta sau raspunsul tau este nu? Ei bine afla ca ai doar de peirdut. Gandeste-te astazi de cate ori ai cautat ceva pe internet, care este cea mai apropiata cofetarie, pentru ca iti era pofta de ceva dulce, sau unde poti sa iti schimbi cauciucurile mai apoape de zona unde locuiesti, la un pret bun.

In 2017 sa facut un studiu care spunea ca 34% din companii fac deja si marketing digital deja cu strategii implementate, 17 % din companii folosesc marketingul online, insa nu au strategii bine strucutrate, iar restul de 56%, nu au strategii dar totusi folosesc si marketingul digital.

Marile branduri de renume nu mai folosesc reclamele tv asteptand sa vina clientii. Ei folosesc campanii de marketing digital, care ii ajuta in creerea de comunitati in jurul companiei si a produselor pentru a putea adauga notorietate companiei, sustine vanzarile cat mai ridicate si sa poata creste in timp.

Ce este mai exact marketingul digital si ce presupune el?

Termenul de Marketing Digital este un termen “umbrela“ pentru marketingul online, care cuprinde e-mailul de marketing, social media, mortoarele de cautare (SEO), si website-urile pentru a ajunge si a te conecta cu publicul tau tinta. Un marketing digital de calitate include de fapt, o intelegere a strategiei aplicate acolo unde se afla publicul tau tinta si felul in care ajungi la el folosind cele mai bune strategii.

Unele strategii digitale extraordinare includ de pilda:                                 

  • Marketingul afiliat: Aceasta este o strategie care implica lideri ai industriei care comanda o multime de urmaritori (Folowers) pentru a genera trafic si vanzari mai mari. Marketingul afiliat aduce liderii de piata, experti care fac o prezentare a produselor tale, posteaza despre ele pe canalele lor de socializare si astfel directioneaza clientii catre produsul tau, pentru a cumpara. Astfel esti taxat un mic commision pentru fiecare vanzare. Într-unul dintre sondajul IBM Digital Experience Survey din 2015, aproximativ 56% dintre specialiștii în marketing consideră că promotorii de conținut personalizat oferă un angajament mai mare.
  • Marketingul pe mobil: In anul 2016, Google a descoperit ca mai mult de 50% din cautarile in retea au fost efectuate de pe telefoanele mobile. Asta la determinat pe gigantul motor de cautare sa incurajeze companiile sa isi optimizeze site-urile, postarile si designul pentru vizualizarea de pe mobil. Prin folosirea marketingului optimizat pentru mobil, cum ar fii aplicatiile mobile sau site-uri mobile, te asiguri ca ajungi la audienta targetata.  
  • Marketingul de continut (Content Marketing) In marketingul digital, continutul este unul din elementele cheie. Aceasta strategie implica creerea continutului pentru blog-uri, postarile ca si invitat in alte website-uri, generand astfel continut de baza, si postari pe social media care sa ajute la educarea, conectarea si determinarea clientilor sa cumpere de la tine. Procesul implica un studiu foarte nisat si amanuntit pentru a determina ce isi doresc clientii, probleme care ii afecteaza, dar si solutii. Mai mult de 70% din marketeri online clacheaza la strategia creeri de continut clar, dupa relatarile Altimeter.

Alte strategii de marketing includ si social media markening, Google Ads, optimizarea motoarelor de cautare ( SEO), email marketing.

search engine optimization, seo, digital marketing

 

Marketingul Digital pune afacerea ta pe “roti” si apoi o pune “in miscare”

Desi digital marketing pare ca prinde radacini si beneficiile sale devin tot mai evidente, multe afaceri inca prefera marketingul traditional. Oricum, clientii care aleg marketingul online au un soc in momentul in care gasesc alternative mult mai avantajoase, directe si satisfacatoare. Uite aici si mai multe motive pentru care trebuie sa aloci un budget mai mare pentru marketingul digital:

  • Marketingul digital, asa cum este SEO ajuta la cresterea traficului, cautarilor si conversiilor. Spre deosebire de marketingul conventional, unde limitarile sunt detul de variate, marketingul digital creste gasirea in cautari, ceea ce duce la trafic si/sau vanzari. Poti lua continutul pe toate platformele de social media si toate motoarele de cautare, pentru a crea trafic.
  • Strategia care ii ajuta pe matketeri sa inteleaga mai bine audienta lor tinta. Cand preferi social media marketing, email marketing sau maketingul afiliat, strategiile si audienta ta tinta sunt plasate in “aceeasi camera”. Audienta ta te poate gasi direct folosind e-mailurile sau aplicatiile mobile pentru a primi clarificari, a sesiza unele griji sau chiar pentru a lasa o parere (cunoscuta ca feedback, review).
  • Cea mai buna modalitate de a urmari, evalua si implementa schimbarile in strategia ta de marketing. Daca lansezi o reclama televizata, este foarte dificil sa urmaresti rezultatele, nu stii sigur daca mesajul tau a ajuns la client. Oricum, este foare usor sa urmaresti strategiile digitale si sa stabilesti care din ele a dat rezultatele cele mai bune. De exemplu, poti seta parametrii UTM ai url-ului unui produs din website sa urmareasca o campanie specifica. Este la fel de usor sa stii si care din recomandarile marketingului afiliat au fost converitite. Ceea ce inseamna ca tu vei plati doar metodele care iti aduc si rezultate masurabile.
  • Investirea in marketingul digital ajuta si intareste comunitatea brandului tau. Cu marketingul digital, scopul final nu este doar sa faci vanzari. Strategiile sunt de obicei pe termen lung. Marketerii combina aceste startegii ca sa se asigure ca clientii lor vor fii aproape pentru a putea intarii comunitatea. Ei detin brandul, ajuta sa demonstreze eficacitatea produselor si mentin conversatia despre compania ta pe diferite platforme.

In incheiere

Pentru a avea success in mediul actual de marketing extrem de competitiv, investirea in marketingul digital nu mai este o optiune. Este de fapt cea mai buna cale de a mentine compania ta cat mai sus si in mediul online, dar si pentru a o ajuta sa creasca. Cand este implementat corect, marketingul digital garanteaza cea mai mare rentabilitate a investitiei

EN